Full 1
Asumaan
Tule asumaan Alvettulaan
Full 1
 

Asumaan

Asumaan Alvettulaan -kohteet koottuna kartalle (5.10.2023) - tutustu myynnissä ja vuokralla oleviin kohteisiin.

Asumaan Alvettulaan -päivää vietettiin 30.9.2023, lue Hämeenlinnan kaupungin sivuilta juttu.

Asumaan Alvettulaan -päivän ohjelma tästä.

 

Haluaisitko asua ja elää idyllisessä hämäläiskylässä? Mitä jos muuttaisit viikoksi tai pariksi kokeilemaan maalla asumista? 

Alvettulan kyläyhteisö haluaa auttaa Sinua, maallemuuttoa harkitsevaa löytämään sopivan asumisen paikan Alvettulasta tai kylän ympäristöstä. Olemme pohtineet maallemuuttajan askeleita, joita tarvitaan onnistuneeseen muuttoon. Kokosimme sinulle Päiväni kyläläisenä ohjelman ja paikalliset majoituspaikat tälle sivulle. Voit myös kokeilla kyläasumista ja etätyöskentelyä. Kyläkummi auttaa sinua tutustumaan ja kotiutumaan kylälle.  

Lue kokeiluperheiden kokemuksista asumisesta Alvettulassa syyskuussa 2023

Alvettula tarjoaa perheille elinvoimaisen kylän, jossa toimii 150-vuotias ilmapiiriltään nuorekas 35 oppilaan kyläkoulu.
Lue kuinka Alvettulassa on käyty koulua 150 vuotta »

Nuorten perheiden palveluihin kuuluvat myös päiväkoti, muskaritoiminta ja innostavat liikuntapaikat koulun ympäristössä. Nuorille kylä on turvallinen paikka elää ja kasvaa eri-ikäisten kavereiden kanssa.

Alvettula on kolmen kaupungin työssäkäyntialuetta Lahden ja Tampereen puolivälissä sekä puolen tunnin matkan päästä Hämeenlinnasta. Etätyöntekijät ja yrittäjät löytävät täältä rauhallisen ympäristön työntekoon.

Lue Haatajan perheen tarina muutosta Alvettulaan »

 

Päiväni kyläläisenä

Tutustu Päiväni kyläläisenä -ohjelman avulla Alvettulaan! Herkuttele kyläkaupalla, kävele kylänraittia pitkin Alvettulan koulun pihaan, liiku yhdessä kyläläisten kanssa ja osallistu tapahtumiin. Kylämaisemat, luonnossa liikkuminen ja vuodenaikojen vaihtelu tarjoavat joka päivälle ilonaiheita. Kokoa näistä sinulle sopiva ohjelma. 

 

Pyydä kyläkummi kahville tai kävelylle!

Kyläkummi on vapaaehtoinen, joka auttaa tutustumaan Alvettulan kylään ja sen asukkaisiin. Kysy kylän asioista!
Kyläkummi Pirkko Nurminen, 040 7550365 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Idyllistä majoitusta ja lomamökkejä
 • Bobackan pihatupa Punainen tupa, perunamaa sekä pihasauna lomailuun, etätöihin sekä asumiskokeiluun.
  Kaksi huoneistoa (65 ja 75 m2) viikonloppu- ja viikkovuokraukseen sekä kyläasumisen kokeiluun. Yhteydenotot Päivi Kalliokoski 040 1267215 Lisätietoa ja varauskalenteri

 • LomaTapola mökkejä Alvettulan kylässä Hauhonselän rannalla https://www.lomatapola.com/

 • nettimökki.com Alvettulassa ympäristöineen

 • Lautsian kartanon alueella Ilmoilanselän rannalla, Lautsiankuja 20, 14680 Alvettula

  Koivula rivitalossa vuokrataan pieniä asuntoja, esim. kaksio 38 m2, tupakeittiö, mh, kph, vuokra 380 e/kk sis.sähkön ja veden sekä kolmio 76 m2. Yhteydenotot Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 3260289

  Kulkuri hostellit Hauho tarjoaa leppoisat yöunet kauniissa, yksilöllisissä huoneissa maaseudun rauhassa. Kahden hengen huoneissa omat wc- ja suihkutilat, yhteistilat oleskeluun ja ruoanvalmistukseen. Rantasaunan löylyt sisältyvät majoitushintaan. Lisätiedot ja varaukset www.kulkurihostellit.fi 
  Katso facebook Kulkurihostellit

  Kartanon Helmi desing outlet myymälä

 • Vähäjärven Lomakoti puhdasvetisen Vähäjärven rannalla

 

Kyläasumisen ja etätyön kokeilut

Tule kokeilemaan maaseutuasumista tai hakemaan työrauhaa - yksin, kaksin tai oman perheen kesken.Idyllinen Alvettulan kylä kutsuu sinua!
Majoitu Bobackan punaisessa pihatorpassa www.bobacka.fi.
Pyydä viikkotarjous Ilmoilanselän rannalta Kulkuri Hostellit Hauho

Polku kylään -asumiskokeilussa kaksi perhettä asuivat syyskuussa 2023 viikon idyllisen Bobackan pihatorpassa. Heille räätälöitiin Päiväni kyläläisenä -ohjelma ja autettiin löytämään tarjolla olevat asumisratkaisut. Perheet tutustuivat kyläkouluun, päivähoitoon, harrastusmahdollissuuksiin, ympäröivään luontoon ja kyläläisiin. 
Lue juttu Heidin ja Annen perheiden kokemuksista asumiskokeilussa tästä.
Lisätietoa täältä https://www.hameenkylat.fi/asumiskokeilu/ 

 

Asumisratkaisuja Alvettulassa ja ympäristössä

Rakentaminen ja rakennuttaminen

Vuokraus


Talon osto ja tarvittaessa kunnostaminen 

Vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi

 • Kysy neuvoa Hämeenlinnan kaavoitus Heidi Mononen 050 5754049 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • Lue lisää ranta-alueiden rakentamisesta. Sivulta löydät myös Hämenlinnan kaupungin ranta-asumisen maankäytölliset periaatteet ja edullisuusvyöhykekartan.

 
Kyläläisille ja maanomistajille

Haluathan sinäkin, että Alvettulan seutu säilyy jatkossakin elinvoimaisena ja mielenkiintoisena paikkana asua!

Olisiko sinulla, naapurilla, sukulaisella myydä pala maata rakennuspaikaksi tai tyhjillään oleva talo, joka kaipaisi elämää? Haluaisitko myydä vai vuokrata?Vai kokeile talon tai sen osan vuokraamista vaikka airbnb tai talomaalta.fi - palveluiden kautta?

Moni maalle muuttohalukas etsii tilaa ja rakennusta, jossa pitää eläimiä. Joku toinen haluaisi pienen mökin ja helppohoitoisen pihan.

Alvettulan kyläyhdistys tekee jatkuvasti kartoitusta Alvettulan ympäristön asumisen mahdollisuuksista. Kaikki apu ja ideat asumisen edistämiseksi on tervetullutta! Kiinnostus ei velvoita sinua mihinkään.

Halutessasi laitamme kohteesi näkyviin tälle nettisivulle tai viemme tietoa hiljaisesti eteenpäin.Teemme yhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin kanssa elinvoimaisen Alvettulan eteen.

Ole yhteydessä

Alvettulan kyläyhdistys, Reijo Saastamoinen p. 050 526 2240
Alvettulan koulun tuki ry, Pekka Verho, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Syksyn 2023 aikana HAMK ja LAB ammattikorkeakoulujen opiskelijat tekevät selvitystyötä Alvettulan rakentamismahdollisuuksista.

 

Päiväni kyläläisenä
Kysy kyläkummilta
Idyllistä majoitusta ja lomamökkejä
Kyläasumisen ja etätyön kokeilut
Asumisratkaisuja Alvettulassa ja ympäristössä
Kyläläisille ja maanomistajille